Skip to content Skip to navigation

IKAROS VOLLEYBALL

   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΕΝΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ - ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΕΝΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ - ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΟΥ

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, Φεβρουάριος 8, 2018 - 17:00

Μετά το τέλος της χθεσινής δυνατής προπόνησης, της τελευταίας πριν από την αναμέτρηση με τον ΑΟ Κελεό, έκαναν δηλώσεις στο site της ομάδας μας η διαγώνια και τρίτη αρχηγός Ζένια Δασκαλάκη και η κεντρική μπλοκέρ Ιωάννα Καλομενίδου...

 

Δύο λόγια για τις αθλήτριές μας:
Η Ζένια και η Ιωάννα έχουν πολλά κοινά στοιχεία: Έχουν γεννηθεί την ίδια χρονιά (2001), μάλιστα με μερικές μέρες διαφορά (21 Μαρτίου η Ζένια και 30 Μαρτίου η Ιωάννα), έχουν περίπου το ίδιο ύψος (1,78μ. η Ιωάννα και 1,72μ. η Ζένια), αγωνίζονται περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα στην ομάδα και αποτελούν ένα δυνατό «διδυμάκι» εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ανήκουν και οι δύο στο ζώδιο του Κριού, με χαρακτηριστικά τους το ότι όταν πάρουν φόρα δεν τις σταματάει κανείς. Ακόμα δεν δειλιάζουν στις δυσκολίες και αποτελούν παράδειγμα για τους άλλους. Μέσα στο taraflex συνεργάζονται άψογα, μάλιστα η Ζένια έχει βρει τον τρόπο να αποφορτίζει την Ιωάννα όταν εκείνη πέφτει κάπως ψυχολογικά από την άσχημη εξέλιξη του ματς. Πιο συγκρατημένη στο χαμόγελο είναι η Ιωάννα και περισσότερο ελεύθερη η Ζένια. Και οι δύο αθλήτριές μας είχαν την τιμή να αγωνισθούν πέρυσι με τις Κορασίδες, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο final four και μάλιστα τιμήθηκαν γι' αυτόν τον λόγο από τον ΙΚΑΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στην πρωτοχρονιάτικη κοπή της πίτας όλων των τμημάτων του. Όταν τους έγινε η σχετική ερώτηση για το πώς βίωσαν το συναίσθημα αυτό τα μάτια τους πετούσαν σπίθες, ένδειξη του ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, παθιάζονται με τις μεγάλες διακρίσεις. Μάλιστα και οι δύο με ένα στόμα και με μια φωνή δήλωσαν ότι θα ήθελαν να τιμηθεί όλη η ομάδα, δείχνοντας το πώς αντιλαμβάνονται τις έννοιες «ομάδα», «ομαδικότητα» και «ομαδικό πνεύμα»...

 

Ζένια: «Για το ότι ο ΙΚΑΡΟΣ βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το ότι έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα. Δεν το περίμενε κανείς και αναγκαστήκαμε σε μικρό χρονικό διάστημα να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας. Εμείς είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνες για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Μέσα στο γήπεδο κολλάμε, ενώ σε ατομικό επίπεδο η κάθε μία από μας μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Όμως μας κρατάει πίσω το ψυχολογικό κομμάτι. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου και τη σκληρή δουλειά θα ανέβει η ομάδα. Με την Ιωάννα είμαστε φίλες, κάνουμε παρέα και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Πιστεύω ότι το μπλοκ είναι το δυνατό σημείο της, ενώ νομίζω ότι υστερεί στο σερβίς. Ήταν ένα πρωτόγνωρο και εκπληκτικό συναίσθημα το ότι μπήκαμε στην τετράδα του final four. Δεν το πίστευε κανείς, μάλιστα είχαμε φτάσει στο σημείο να ακούμε αποθαρρυντικά σχόλια από διάφορους έξω από τον χώρο του volley. Ο προπονητής μας ήταν εκείνος που μας στήριξε. Παρά τις απώλειες τραυματισμών που είχαμε και την αποχώρηση της πολύ δυνατής κεντρικής μπλοκέρ μας καταφέραμε και πετύχαμε αυτόν τον μεγάλο στόχο. Όμως μας πείραξε που φτάσαμε στην πηγή και νερό δεν ήπιαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πολύ καλύτερα, ενώ κερδίσαμε το πρώτο set, μετά καταθέσαμε τα όπλα. Για μένα ήταν ευχάριστη έκπληξη το ότι με τίμησε ο ΙΚΑΡΟΣ, δεν το περίμενα και εύχομαι να ζήσουμε και άλλες τέτοιες ανάλογες στιγμές...».

 

Ιωάννα: «Ο ΙΚΑΡΟΣ είναι μία ομάδα με δυνατότητες. Όμως θα πρέπει εμείς να αποκτήσουμε περισσότερη ομαδικότητα, ώστε να μπορέσουμε να ανεβούμε στον ψυχολογικό τομέα. Για το ότι η ομάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα ευθυνόμαστε εμείς που δεν βγάζουμε την αντίδραση που πρέπει. Δεν πιστεύουμε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο set. Πρέπει να ανακαλύψουμε τα κοινά σημεία η μία της άλλης. Μας επηρέασε η φυγή των εννέα αθλητριών, γιατί προετοιμαζόμασταν μαζί από το καλοκαίρι και μετά ξαφνικά άλλαξαν τα πλάνα. Ο καινούργιος coach μας πιστεύει και προσπαθεί να μας ανεβάσει ψυχολογικά. Εντάξει η Ζένια έχει δυνατό σημείο το ντουμπλάζ (δλδ την αλληλοκάλυψη) και το ότι έχει εξοικειωθεί στα «μακροβούτια» προκειμένου να βγάλει μία δύσκολη μπαλιά. Το μειονέκτημά της πιστεύω εντοπίζεται στο ότι δεν «διαβάζει» την αντίπαλο όσο θα πρέπει. Έχει βρει τον τρόπο να με αποφορτίζει την ώρα του αγώνα, όταν το παιχνίδι στραβώνει. Η συμμετοχή μας στην τετράδα του final four ήταν το πιο έντονο συναίσθημα που έχω ζήσει. Είχαμε δεθεί πολύ με τα κορίτσια, παίζαμε συγκεντρωμένα, για τους εαυτούς μας και το ευχαριστιόμασταν. Δεν περίμενα να τιμηθώ από τον σύλλογο και είναι αλήθεια ότι παραξενεύτηκα, γιατί πίστευα πως το ποδόσφαιρο και το basket είναι πιο δημοφιλή αθλήματα από το volley. Βέβαια η βράβευση αυτή με χαροποίησε αφάνταστα...».

 

Και οι δύο μαζί: «Θα θέλαμε να ήμασταν όλες μαζί και να τιμηθούμε. Η μία αθλήτρια κάλυπτε απόλυτα την άλλη και αν είχαν έρθει διαφορετικά τα πράγματα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την πρωτιά...».

 

Ο...διαγώνιος